Camino del Norte - kilometri so se odvrteli na 0



Kot piše v navodilih


Vse je bilo narejeno, kot pravi legenda. Pri 0 stopinjah (po mojem termometru) okopana v Atlantiku, z novo školjko v žepu, vrgla v ogenj majico z vonjem balzamičnega kisa in še ravno za las ujela sončni zahod....

Po opravljenih obveznostih pa je sledil še tradicionalni žur, ob tabornjem ognju, na hipijevski plaži, če se temu pač že reče žur. In naslednji dan še eno zadnjih poslavljanj, ki jih tam od 625 km kar ni hotelo zmanjkati.

Za strečing še skok v Muxio


Kljub opravljenim vsem obveznostim je ostalo še 26 km do Muxie, ki sva si jih s Katro pustili za strečing.  In na zadnji pohodniški dan je prva kava prišla na vrsto šele po 13 km in ni čudnega, da je bil to moj najtežji dan na Caminu (tudi Katra se je pritoževala). Tako težak, da se je zgodil prvi popoldanski počitek, ki je nadomestil nenadomestljivo popoldansko "claro".

Na koncu se  je izkazalo, da je Muxia pravo mesto za slovo od Camina, misli, ljudi.... zvok oceana in veter, ki se ne ustavi, stvari postavita na svoje mesto, odpihneta nemir in te pripravita na odhod. Položita pa tudi tiho misel, ki  se skoraj neslišno oglaša: "Do ponovnega snidenja."






Še zadnje slovo


Ko se vrneš nazaj v Santiago nisi več eden od peregrinov, v nahrbtniku so svoje mesto že dobili suvenirji, ki čakajo na vesele, domače obraze. In tako je (neplanirno) prišlo na vrsto še zadnje slovo. Zjutraj sva se poslovili še s Katro, ona domov in jaz na Portugalsko...








Nova jest


Ena stvar je zagotova, Nova Jest ravno tako kot Stara Jest nima smisla za orientacijo. V trenutku, ko ji je bil v roke dan zemljevid se ji je na obrazu narisal izgubljen obraz.
Ampak to je že nova zgodba, ki ji je Camino dal naslov: "100 zgodb v 7. dneh".


Buen Camino dela Vida...


Komentarji

  1. Bravo, Nataša!
    Očitno nama ni bilo namenjeno srečanje pred Caminom, a je tako že moralo biti...
    S svojimi zapiski si prebudila spomine, skomine po potovanju in zavedanje, da je bil Camino do naju ljubeč. Ja, jezik ti odpre druge dimenzije dežele in ljudi...lepo bodi!
    Božislava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena!
      Me veseli, da sem uspela prebuditi spomine in nove želje :) in upam, da se nam uspe srečati sedaj, ko sem se vrnila!
      Nataša

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

V dolino Tamar v spremstvu zvezd in lune

Nedeljski izlet za nedeljske zaspance

Camino del Norte 100&1 zgodba / Colombres – Llanes