Larin rojstni dan in najlepše slovensko mesto

Draga Laura

Leto je naokoli in čas je, da skupaj  ustvarimo novo uspešnico, 
ki se jo bomo spominjale še dolgo.
Vloge so dodeljene, 
žanr pustolovski,uspeh neizbežen in oskar za glavno žensko vlogo zagotovljen.
 Le podroben scenarij ostaja skrivnost.
Te mika?

Vse najboljše
Jerca, Maja, Nataša


S tem vabilom sem želela začeti zgodbo iz rojstno dnevnega izleta v neznano, kjer je v vsej naši zgodovini, izletov, vino prvič šlo v nič pa sem ugotovila, da nimam niti ene uporabne fotke. Zato bom te vrstice raje namenila temu, da vam povem kaj sploh je izlet v neznano.
Ena redkih fotk kjer smo si vse 4 všeč

Smo 4 prijateljice , ki se od leta 2008 (v to leto sežejo 1. pisni viri) za rojstne dneve obdarujemo z izletom v neznano.
Kako se je vse skupaj začelo in kaj sploh pomeni izlet v neznano?
3 od 4 smo (bile) študentke turizma in bolj ali manj vse brez večjih ambicij, da bi kdaj v tem poslu služile tudi denarce ampak v vsaki od nas se skriva potepuška duša. Kdo ve kaj nas je premamilo, da smo se 2006 odpravile na delovno ekskurzijo v Prekmurje, ki je bila neke vrste napovednik v katero smer se bo razvijalo naše prijateljstvo.
Na vprašanje kako so se ti rojstni dnevi začeli smo si poskušale odgovoriti v Cerknici za Merčin rojstni dan, ko smo za spremembo imele degustacijo domače žganice... (sem pobrskala po pisnih virih pa morda ni bilo to na tem izletu). Kakor koli že, odgovora na katerega bi vse štiri prikimale nismo našle, kar pa sploh ni pomembno! Pomembno je, da nismo pozabile zakaj to počnemo in kaj nam ti izleti pomenijo!
Korita reke Soče
Modra nit naših izletov je močno povezana z našimi brbončicami in zelo majhna je verjetnost, da bi nočile nekje kjer nimajo dobre hrane,  dobrega vina in prenočišča v dosegu nog. Pri samih prenočiščih smo veliko bolj popustljive (skoraj) edini pogoj je, da se nahaja v neposredni bližini kraljestva brbončic. Kadar pa pride v paketu.... kič.
Sicer pa so bili na začetku ti naši izleti enodnevni in namenjeni zgolj brbončicam. Ker pa so nas poti vodile v različne dele Slovenije (nekaj se je vmes vpletla tudi slaba vest...) smo tem pojedinam (obrok  je treba zasluž't) dodale še kulturno not in kraje začele spoznavati ne samo skozi njihovo kulinarično zgodbo temveč tudi skozi njihovo naravno in kulturno dediščino. Ja vem, sliši se povsem naporno kultura, hrana, narava....  to je tudi razlog, da smo morale izlete podaljšati za en dan (bošce me). In z dodatnim dnevom smo rešile tudi nastale dileme (hm... katera od naju s Karo, ki je včasih stanovala u Dobu, ne bo sodelovala pri degustacijah).  Je pa še ena stvar, ki jo ne smem pozabiti. Jagodni izbor. V večini so to izleti v kraje, ki imajo bogato turistično ponudbo ampak je le-ta, včasih,  za prestižen slovenski okus premalo atraktivna in opevana (hehehe... sreča za nas... sama lokalna scena). Običajno povsod kjer se pojavimo in razložimo, za koliko časa in zakaj smo prišle, od smeha padejo dol (podatka koliko časa po našem odhodu  se še smejijo žal nimam).
Grožnjan

Samo enkrat smo, za eno popoldne in noč, pokukale k sosedom, drugače ostajamo zveste ideji o odkrivanju slovenskih biserov. Lov na zaklad se zgodi 4x na leto. 4x lovimo presenečenja, ki jim včasih ni konca, tako za slavljenko kot za organizatorke (včasih jih organizatorke doživijo več). 

Ko je vabilo odposlano je za nekatere potovanje prispelo na polovico, za druge pa se je potovalna mrzlica šele začela.  Nekoristni namigi slavljenki (kopalk, gojzarjev in miniča sploh ne dajemo več iz kovčkov) so obvezna popotnica. In, ko ona iz namigov sestavlja puzle, ostale usklajujejo termine in frizirajo itenerarij. To kar za slavljenko pomeni začetek zgodbe, za organizatorke pomeni . na i.
Ko končno prispe dan D, začne obstajati samo še zdaj, in ko prispe večerja obmolknemo vse 4 (eden redkejših in bolj dragocenih  ...).
Čezsočo 13
Pa pride konec in pade v lonec. Toda v tem loncu se že kuha  scenarij nove zgodbe. Nove vloge so podeljne, oskar za glavno žensko vlogo je pripravljen. Doživetja, spomini in spodrsljaji čakajo v vrsti, da jih ulovi nov trenutek.  Nevidna nit prijateljstva, ki se je zapletla v začaran krog pustolovskih dogodivščin pa se iz potepa v potep bolj krepi.





p.s.
Izgubljene v dolini Trente
Drage 3 soustvarjalke! Nepravilnosti v tekstu, ki jih boste opazile (samo ve) sem si privoščila, ker se danes počutim ZELO AVANTURISTIČNO. 
Šanta


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

V dolino Tamar v spremstvu zvezd in lune

Nedeljski izlet za nedeljske zaspance

Camino del Norte 100&1 zgodba / Colombres – Llanes