Camino del Norte 883km:nekje v mestu A.....

Končno delujoč wi-fi.... Tukaj to ni nekaj tako samoumevnega kot pri nas pa morda tudi že na francoskem Caminu ampak sem in tja pa se ga najde tudi tu. Wi-fi običajno s seboj prinese tudi dražje ležišče, kaj čmo vse ima svojo ceno.
Ponosno lahko napišem, da sem včeraj pridelala svoj 1. žulj in to v  tevicah, očitno je za poležavanje na plaži potrebno plačati določeno ceno, plača pa se tudi zajtrk vključen v ceno sobe, kati to potem pomeni hojo po vročem španskem soncu.
Iz mesta Irun
Uradno prečkanje kanala s čolnom, ni druge poti.


Pogled na desno

Po prehojenih teh km jih še nekaj ostane co onca sveta
nas je vsredo štartalo približno 45 pellegrinov in se počasi že rečimo ampak ostajam v okviru znanih obrazov. Učim se španščine, kajti največ je Špancev, veliko je sicer tudi Francozov ampak francoščino bom zaenkrat preskočila in bom obdržala nivo smehlanja. Na sami poti je veliko manj angleško govorečih pellegrinov oz. tistih, ki bi znali enake tuje jezike kot jaz. To pa daje poti tudi nek dodaten čar, neskončno očarljiv pa je tudi pogled na desno, ki je običajno rezerviran za čudovit pogled na morje.
Napišem lahko tudi to, da tokrat moje pakiranje ni najbolj uspelo in bom verjetno poslala v Slovenijo kakšen paket, seveda moram osvojiti še kakšno dodatno špansko besedo, da bo komunikacija na pošti lažje stekla.
Želim vam buen Camino.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

V dolino Tamar v spremstvu zvezd in lune

Nedeljski izlet za nedeljske zaspance

Camino del Norte 100&1 zgodba / Colombres – Llanes